KONTAKT O NÁS PŘIDAT K OBLÍBENÝM
HLEDAT:
e-shop zdarmae-shop zdarma
 
e-shop zdarma
Kategorie
e-shop zdarma Bílá
e-shop zdarma Růžová a klarety
e-shop zdarma Oranžová
e-shop zdarma Červená
e-shop zdarma Polosuchá
e-shop zdarma Polosladká
e-shop zdarma Sladká
e-shop zdarma Bio
e-shop zdarma Naturální a nefiltrovaná
e-shop zdarma Předvýběr
e-shop zdarma Dokončený Výběr
e-shop zdarma Osobní Reserva
e-shop zdarma Osobní Grand Reserva
e-shop zdarma Sběratelská
e-shop zdarma Itálie
e-shop zdarma Německo
e-shop zdarma Kalifornie
e-shop zdarma Francie
e-shop zdarma Bulharsko
e-shop zdarma Ostatní zahraniční
Zvolte jazyk
e-shop zdarma cesky e-shop zdarma vo slovencine e-shop zdarma english



Reklama:
e-shop zdarma

Primitivo 2019 Appassimento / Ammone, Barbanera, Itálie

Dostupnost: ihned

e-shop zdarma

Barva je intenzivní červená s fialovými odstíny. Přesvědčivý nos s komplexními vůněmi ovoce zalitého sluncem, jako je černý rybíz a kořeněné třešně, doplněné švestkovým džemem a elegantním a teplým kořením rezonujícím v pozadí. V ústech toto Ammone ukazuje smyslný charakter, teplý a zaoblený s vyváženými tříslovinami. 

 

23.8.2020 - 4. mezi polosuchými červenými (11, vv3-85, d7 - 4,3,7,7,9)

 

Jen málo vín je výjimečných a Ammone Appassimento je jedním z nich. Víno pochází z Apulie, nádherného podpatku italské boty, kde slavné vinařství Barbanera vyrobilo toto velkolepé červené víno. Víno, které ohromilo světově uznávaného kritika vína Luca Maroniho, který mu udělil 98 bodů!

V jednom z nejkrásnějších koutů Itálie, v srdci zelených kopců a vinic v Toskánsku, leží krásné vinařství rodiny Barbanerů. Velký úspěch začal v roce 1938 vinař Altero Barbanera a jeho manželka Maria, kteří vlastnili krásnou vinici v malé vesnici Piazze u obce Cetona. I dnes se zde vyrábějí čistě italská vína přirozeným, tradičním a úctyhodným způsobem. Vinařství je pravidelně chváleno na mezinárodních vinařských soutěžích pro svou velmi vysokou úroveň. Kvalita je jejich vášní, a to je rozhodně znát ve vínech, která se zrodila v Barbanera Vini.

Appassimento je unikátní italská vinařská metoda. Světově známé Amarone a jeho malá sestra Valpolicella Ripasso jsou vyrobeny touto velmi speciální tradicí. Výsledkem je intenzivní víno s lákavými, svůdnými ovocnými chutěmi. Tato metoda je stará více než 3000 let a byla vynalezena Římany. Vinař nechá hrozny zrát co nejdéle a sklízí je až na konci doby sklizně. Výsledkem je, že hrozny mají vyšší koncentraci cukru, ale je zde také riziko, že se něco může pokazit. Pro zajištění kvality jsou hrozny sbírány výhradně ručně. Poté jsou sušeny ve "fruttaio". Jedná se o perfektně větranou sušárna, kde hrozny leží na rohožích z bambusu nebo slámy, popř. na dřevěných podnosech, potom v průvanu na starých farmách v kopcích asi do půlky ledna. To už váží téměř o polovinu méně. Mají vyšší podíl sušiny a tím koncentrovanější obsah cukru; také aromat, chutí, tříslovin a kupodivu i kyselin. Poté jsou hrozny odpeckovány, rozdrceny a fermentovány. To se provádí při nízkých teplotách a proto pomalu. Jako konečný dotek víno dozrává ve velkých dřevěných barelech.

Cena: 250,- Kč


Tento e-shop využívá systém eshop-zdarma.cz!